I le 2022, o a ituaiga vailaʻau o le a iai i avanoa tuputupu aʻe?!

Iniseti (Acaricide)

O le faʻaaogaina o iniseti (Acaricides) ua faʻaitiitia i lea tausaga ma lea tausaga mo le 10 tausaga ua tuanaʻi, ma o le a faʻaauau pea ona faʻaitiitia i le 2022. Faatasi ai ma le faʻasaina atoa o le 10 faʻamaʻi faʻamaʻi sili ona oona i le tele o atunuu, o le a faʻateleina le suitulaga mo vailaʻau sili ona oona. ;Fa'atasi ai ma le fa'asa'olotoga malie o fuala'au fa'ato'aga, o le a fa'aititia atili ai le aofa'i o vailaau fa'ato'aga, ae o le aotelega I se isi faaupuga, e le tele se avanoa mo le fa'aitiitia atili o vaila'au.

Vasega Organophosphate:Ona o le maualuga o le oona ma le maualalo o le puleaina o lenei ituaiga o vailaau faʻasaina, ua faʻaitiitia le manaʻoga o maketi, aemaise lava i le faʻasaina atoatoa o vailaʻau oona, o le a atili faʻaititia le aofaʻi.

Vasega Carbamate:O vailaʻau faʻasaina o le Carbamate o loʻo i ai uiga o le filifilia malosi, maualuga le lelei, lautele o alaleo, maualalo oona i tagata ma manu, faigofie faʻaleagaina ma faʻaitiitia le faʻaleagaina, ma e faʻaaogaina lautele i faʻatoaga.O ituaiga ma le tele o le faʻaaogaina o: Indoxacarb, Isoprocarb, ma Carbosulfan.

O le Indoxacarb o loʻo i ai se mea sili ona lelei faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi lepidopteran, e mafai ona pulea le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi i fualaʻau eseese e pei o saito, fualaʻau, ma fualaau faisua, ma e faʻafeiloaʻi le siosiomaga, ma o loʻo faʻaauau pea le manaʻoga.

Vasega Pyrethroids fa'akomepiuta:O se fa'aitiitiga mai le tausaga talu ai.Beta-cyhalothrin, Lambda-cyhalothrin, ma le Bifenthrin o le a nofoia se vaega tele o maketi.

Vasega neonicotinoids:O se siitaga mai le tausaga talu ai.Imidacloprid, Acetamiprid, Thiamethoxam ma Nitenpyram o le a nofoia se vaega tele, ae o Thiacloprid, Clothianidin ma Dinotefuran o le a faʻatupulaia tele.

Vasamide vasega:O se siitaga pe a faatusatusa i le tausaga talu ai.Chlorantraniliprole o loʻo nofoia le tele o sea maketi, ma o le cyantraniliprole e faʻamoemoe e faʻateleina.

Isi vaila'au fa'atosina:Na siitia manaoga pe a faatusatusa i le tausaga talu ai.E pei ole Pymetrozine, Monosultap, Abamectin, ma isi mea o le a nofoia se vaega tele.

Acaricides:O se fa'aitiitiga pe a fa'atusatusa i le tausaga talu ai.Faatasi ai ma i latou, o le lime sulfur paluga, Propargite, Pyridaben, Spirotetramat, Bifenazate e sili atu le manaʻomia.

Fungicide

O le faʻaaogaina o fungicides e faʻamoemoe e faʻatupulaia i le 2022.

O ituaiga e sili atu le fua o le:Mancozeb, Carbendazim, Thiophanate-methyl, Tricyclazole, Chlorothalonil,

Tebuconazole, Isoprothiolane, Prochloraz, Triazolone, Validamycin, Copper hydroxide, Difenoconazole, Pyraclostrobin, Propiconazole, Metalaxyl, Azoxystrobin, Dimethomorph, bacillus subtilis, Procymidone, Hexaconazole, propamocarb hydrochloride, ma isi.

O ituaiga eseese e sili atu nai lo le 10% o loʻo (i le faʻasologa i lalo): Bacillus subtilis, Oxalaxyl, Pyraclostrobin, Azoxystrobin, Hosetyl-aluminum, Diconazole, Difenoconazole, Hexaconazole, Triadimenol, Isoprothiolane, Prochloraz, ma isi.

Fusi otaota

Ua fa'atupula'ia vaila'au mo le 10 tausaga ua tuana'i, aemaise i vao e mafai ona fa'asa.

O ituaiga o loʻo i ai le aofaʻi atoa o le sili atu i le 2,000 tone o loʻo (i lalo ifo i lalo): Glyphosate (ammonium salt, sodium salt, potassium salt), Acetochlor, Atrazine, Glufosinate-ammonium, Butachlor, Bentazone, Metolachlor, 2,4D, Pretilachlor.

Vailaau e le filifilia:A mae'a ona fa'asaina le Paraquat, o le vaila'au fa'afeso'ota'i fou o le Diquat ua avea ma mea vevela ona o lona saoasaoa vave o le veleina ma le lautele o alaleo, aemaise lava mo vao e tete'e i le Glyphosate ma le Paraquat.

Glufosinate-ammonium:O le taliaina e le au faifaatoaga ua faasolosolo ina maualuga, ma ua faateleina le fua.

Fugalaau fou e tetee atu i fualaau faasaina:ua faateleina le faaaogaina o Halauxifen-methyl, Quintrione, ma isi.


Taimi meli: Me-23-2022

Talosaga Fa'amatalaga Fa'afeso'ota'i matou